مقدار زکات فطریه از نظر مراجع ایات عظام محقق کابلی و فیاض
درمسائل مربوط به زکات فطریه و مهمان شب عید...
حضرت ایت الله العظمی محمد اسحاق فیاض
درمسائل مربوط به زکات فطره و مهمان شب عید، عبارت « نان خور» تکرار می شود و این که اگر کسی نان خور محسوب شود، فطره او بر صاحب خانه است. سؤال این است که تحقق نان خور بودن به چیست؟
جواب: تحقق نان خور به این است که شخص جزء خانواده صاحب خانه باشد به قسمی که در خانه او زندگی کند و سر سفره او غذا بخورد ولهذا شامل مهمان شب عید که وارد بر صاحب خانه بشود چه قبل از مغرب بیاید یا بعد از مغرب نمی شود و ملاک نان خور بودن عرفی است و شامل آن مهمانی که عیال صاحب خانه باشد می شود
آیتالله العظمی محقق کابلی
طبق نظر حضرت آیت الله العظمی محقق کابلی(مد ظله) اصل در پرداخت فطریه به اذای هر نفر، یک صاع (سه کیلوگرم ـ هفت و نیم پاو) گندم یا جو یا خرما و کشمش می باشد؛ از آنجایی که این اجناس در همه جا موجود نیست و تهیه آن برای همه امکان پذیر نمی باشد؛ مؤمنین می توانند قیمت آنها را در روز عید فطر بر اساس قیمت رایج شهر و محل سکونت خود حساب کنند و به فقرا ومستحقین پرداخت نمایند.
بنابر اعلام دفتر معظم له، میزان زکات فطریه ی رمضان 1436 برابر نرخ گندم در تیر ماه (سرطان 1394) در ایران، هر نفر بر اساس قوت غالب گندم (آرد)، مبلغ شش هزار تومان (6000) اعلام گردیده است.
همچنین مؤمنین در سایر بلاد براساس قوت غالب خودشان به ازای هر نفر نانخورشان در شب عید یک صاع (سه کیلوگرم ـ هفت و نیم پاو) از گندم، آرد، برنج، خرما و کشمش را را به مستحقین برسانند، در صورت عدم امکان تهیه عین اجناس متذکر می توانند قیمت یکی از آنها را به عنوان فطریه به مستحق برساند، ان شاء الله مجزی است.
لازم به یادآوری است که وقت پرداخت زکات فطره، در روز عید فطربرای کسانی که نماز عید می خوانند قبل از افطار است و کسانی که نماز عید نمی خوانند تا ظهر وقت دارند.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی حضرت ایت الله العظمی محقق کابلی